LIMONIO is een bedrijf in het hart van Sicilië, Italië waar heerlijke likeuren worden gemaakt, waaronder natuurlijk LIMONCELLO.

De beste citrus vruchten uit Italië komen uit de Conca d’Oro het gebied ten zuiden van Palermo en het gebied waar de familie Russo 50 hectare fruit- en wijngaarden heeft.

De familie Russo is al eeuwen producent van citrus vruchten en druiven. Bijna net zolang wordt er in de familie door de grootmoeders, volgens oud en geheim recept, Limoncello gemaakt voor eigen gebruik.

Sinds een paar decennia worden deze geheimen doorverteld aan de jongere generaties en deze maken er nu heerlijke likeuren mee voor de markt.

Drie zussen en één broer maken met respect voor de natuur en de omgeving likeuren van citroen, mandarijn, sinaasappel, kaneel, kruiden, cactus, moerbei en laurier.

Bijvoorbeeld Limoncello wordt gemaakt van de olie verkregen uit de buitenste laag van de schil van groene citroen, water, pure alcohol gestookt van wijn van eigen druiven en afhankelijk van de oogst een klein beetje suiker(minder dan 3%).Geen chemicaliën en conserveringsmiddelen.

De likeuren zijn super als digestief, in een aperitief met prosecco of om te gebruiken bij heerlijke gerechten.

Meer info over dit wijnhuis bekijk hun eigen website www.limonio.com

Een selectie uit de likeuren van LIMONIO €16,75 voor 0,5 l

Limoncello

Mandaretto