wijnproeven

 

Het wijnbrevet  is een erkend diploma op SWEN-3 niveau en de verplichte vooropleiding voor de Vinologen opleiding van de Wijnacademie (SWEN-4).

Maar de opleiding tot het behalen  van het wijnbrevet is meer! Voor professionals in de horeca- of dranken-branche is het een must, voor (wijn) liefhebbers is het de manier om je verder te verdiepen in de wondere wereld van wijn.

Het fenomeen wijn, de wijngaard, het maken van verschillende soorten wijn, wetgeving, wine-spice, vinificatie en de belangrijkste wijngebieden in de (oude en nieuwe)wereld worden besproken.

Maar niet alleen besproken, ook (blind)geproefd natuurlijk!

De cursus bestaat uit 8 avonden van 19.30-22.30 uur. Elke avond zullen we een bepaald wijnbouwgebied of land bespreken en ons verdiepen in verschillende aspecten welke met wijn te maken hebben. We zullen een 8-tal wijnen proeven en examenvragen oefenen. Een gastdocent zal ook een van de cursus avonden verzorgen.

Om het meeste uit de cursus-avonden te halen is het belangrijk om je daar op voor te bereiden, afhankelijk van de huidige kennis 2-4 uur per avond!

Na de cursus-avonden is er de mogelijkheid om  een landelijk examen te doen, onderdeel van het examen is (blind) proeven van een 6-tal wijnen. Maar belangrijker is dat je in staat bent om wijnen te beoordelen en gefundeerde keuzes te maken in het selecteren van wijnen voor jezelf of voor je klanten.

De kosten voor de cursus tot het behalen van het wijnbrevet bedragen €345,= voor 8 avonden, inclusief 70 te proeven wijnen, het cursusboek “de wijnwereld” van Michel van Tuil en alle cursusmaterialen. De examen kosten, van de Wijnacademie, zijn niet inbegrepen.

We willen met dit schrijven inventariseren of er voldoende belangstelling is, zodat we deze cursus kunnen  organiseren in het najaar van 2015. De eerste gedachten gaan uit naar één maandag avond per 2 weken.

Laat even weten of je mee wilt doen!